Skip to main content

Gezonde lunch tip

Pompoenpuree, granaatappel, kokosmelk, hazelnoten en pitabrood. Als je een keer geen zin hebt in een ‘gewone’ boterham dan kan ik je echt dit gerechtje aanbevelen.

Trouwens ook erg lekker bij de borrel om samen te delen. Bak er één (volkoren) pitabroodje bij per persoon. Het onderstaande is voor een lunch voor twee personen, maar als je het bij de borrel serveert kun je er makkelijk met meer mensen van eten.

De pompoenpuree

400 gram pompoenblokjes
1 el olijfolie
1 el karwijzaad
2 el kokosyoghurt
zout en peper naar smaak

Je kunt de pompoenpuree makkelijk een dag van te voren maken. Haal hem dan op tijd uit de koelkast zodat hij op kamertemperatuur kan komen, of warm hem even op. Meng het karwijzaad, de olijfolie en de blokjes pompoen in een ovenschaal. Rooster de pompoen op 180C ongeveer een half uur. De blokjes pompoen moeten lekker zacht zijn. Maak er een puree van samen met de kokosyoghurt met behulp van de staafmixer of door de pompoen door een zeef te wrijven met een lepel.

De topping

2 el kokosyoghurt
1 mandarijn
pitjes van een halve granaatappel (of meer :-))
30 gram hazelnoten, grof gehakt.
paar takjes platte peterselie grof gesneden
chilivlokken

Rooster de gehakte hazelnoten in een koekenpan zonder olie.
Spreid de pompoenpuree (lauwwarm of op kamertemperatuur) uit op een bord. Strooi er de hazelnoten, granaatappelpitjes, peterselie en wat chilivlokken overheen. Druppel de kokosyohurt over het gerecht. Als de yoghurt erg dik is kun je hem wat dunner maken met een scheut water. Dan verdeelt het wat handiger. Snijd de mandarijn in de breedte in een paar dunne plakken (net als een citroen) en leg ze erbij op het bord.

Aan tafel

Snijd de pitabroodjes in puntjes en dippen maar. Druppel dan een paar druppels manarijnsap over je broodje. Dat geeft een heerlijke smaakexplosie en versterkt het zoete van de pompoen. Een heerlijk herfstgerecht. Eet smakelijk!